Aurora fjord- og fjellferie

AURORA FJORD– OG FJELLFERIE

Klikk på bilde for større ver.Klikk på bilde for større ver. Stua ligger mot sør og vest og har utgang til en overbygd veranda.  Det er stor åpning mellom stue og kjøkken.Stua ligger mot sør og vest og har utgang til en overbygd veranda. Det er stor åpning mellom stue og kjøkken.  Soverommene ligger på ”loftet” (andre etasje)  Huset har tre soverom, ”kjøkkenloftet” med to eller 3 senger og ”stuloftet” som er 2 rom med henholdsvis 1 og 2 senger. I tillegg går det an å ordne en soveplass på loftsgangen. Soverommene ligger på ”loftet” (andre etasje) Huset har tre soverom, ”kjøkkenloftet” med to eller 3 senger og ”stuloftet” som er 2 rom med henholdsvis 1 og 2 senger. I tillegg går det an å ordne en soveplass på loftsgangen.
   Badet er helt nytt. Her er dusj , el. toalett, vaskemaskin og skyllekar Det er fliselagte golv med varmekabler både på badet og i gangen.Badet er helt nytt. Her er dusj , el. toalett, vaskemaskin og skyllekar Det er fliselagte golv med varmekabler både på badet og i gangen.    

Huset er bygd i 1935 etter mønster av bureisingshus.  Det har ikke vært bebodd siden 1960 tallet, men er nå nyrestaurert og koselig innredet med tanke på å ta vare på den opprinnelige atmosfæren.

Utsikt over Hadselfjorden i vest og mot åser og fjell i øst.

Det er ikke forandret på den opprinnelige  planløsninga, bortsett fra at det er bygget nytt inngangsparti og bad.  Kjøkkenet og stua er like store, ca 16 m2.

Man bodde mer på kjøkkenet enn i stua den gangen. Kjøkkeninnredninga er ny. Her er kjøl/frys, el. komfyr m/grill, mikrobølgeovn, el- og vedovn til oppvarming.

Skuffer og skap har utstyr til minst 6 personer.

Naturen og omgivelsene

Storhaugen  ligger i nærhet til aktiviteter både sommer og vinter.  Et sted du vil trives å bo.

Storhaugen ligger i skogsterreng, med utmarka , fjellene og  havet som nærmeste naboer. Gåavstand til fiskevann og elver, turstier, fjellstier og lysløype.

Mens du bor her har du store sjanser for å komme i kontakt med ville og tamme dyr.

Elg og rein har faste ruter forbi. I elva like ved er det oter. Hare, røyskatt og rev  lever sitt liv i skogen, og over det hele svever havørna på stadig speiding etter mat.

Om vinteren kan man oppleve nordlyset fra orkesterplass fra den overbygde verandaen.

 

Send forespørsel  Beligenhet se kart

Priser

Hele huset (3 soverom, stue, kjøkken, bad). 5/6 sengeplasser. Kr. 1800.-

Døgnpris pr. person kr. 500.- hvis mer enn en.  En person alene: kr. 600.- 

Sengeklær og vask inkludert i prisen.

 

 

Mørketida

er ei lystid og ei fargetid

de røde solnedgangene

det rosa lyset på snøkledde fjell like før sola tar farvel

de dype blå og fiolette tonene  mot nord

de grå tonene i de snødekte trærne

månelyset som speiler seg i havet

stjernehimmelen

nordlyset

og sola som lyser igjen

 

Du kan spenne på deg skiene rett utafor døra. og legge turen ut i det terrenget som passer for deg, enten du ønsker å gå på fjellet og oppleve den fantastiske utsikten over Raftsundet, eller kanskje bare en kaffetur til Svartvatnet en times gange unna. Du kan ta en kveldstur i lysløypa, med nordlyset flammende over himmelen.

Og når sola kommer tilbake, når det er lyst hele døgnet i slutten av april, men enda skiføre til fjells, kan du nyte lange soldager inne på fjellet, og kjøre heim i kveldssola, til en gryende vår nede i bygda.