Fjellførere

Foto:Liv-Randi Lind  Foto:Liv-Randi Lind Helt siden tidlig på 1900-tallet har bygda hatt gode og kunnskapsrike fjellførere som har ledet gjester opp på denne karakteristiske fjelltoppen.

Møysaltur viderefører denne tradisjonen med guider som kan sin profesjon.
Å vandre opp til Møysalen fra Lonkanfjorden er en vakker og vill naturopplevelse gjennom et fantastisk kystalpint landskap. Turen belønnes med en fantastisk utsikt fra toppen!
En av våre begeistrete turdeltakere skrev ned en liste over mer enn 20 forskjellige fjelltopper som kunne sees fra Møysalen, og det spesielle er at fjelltoppene representerte 20 forskjellige kommuner.

 

 GUIDER

 

KARLOT BØMARK

 

 

Vi må nesten kalle ham Fjellfører nr. 1. Han setter verdensrekord på hver eneste tur i og med at han er den person som har vært flest ganger på Møysalens topp. Han nærmer seg vel 200 turer, og det er stort sett i løpet av de siste 10 år.
Foruten kjennskap til fjellet har han mye kunnskap om botanikk, noe han villig formidler til turdeltagerne.

Snorre Angell

Fdt. år: 1972

Som lokal ungdom fra Hennes var Snorre med på å starte de organiserte turene til Møysalen på 80-tallet. Etter flere års fravær pga utdannelse og jobb andre steder i landet, er han nå bosatt på Sortland, jobber med fiskeriteknologi og har tatt opp guide-aktiviteten igjen. Friluftsaktiviteten er størst på høsten med både små- og storviltjakt. Har klatrekurs og liker både den fysiske og psykiske utfordringen som guiding gir.

 

Roy Aune
Fdt. år: ...

Roy jobber som lærer ved Sortland barneskole. Har 3 års fordypning innen friluftsliv og utefag. Har vært aktiv friluftsmann siden midten av 80-tallet. Ivrig jeger, fisker og friluftsmann og bruker store deler av fritiden til friluftsliv. Aktiv i Hadsel røde kors hjelpekorps. Bidrar som instruktør Hlr og Dhlr. Har operativ leder vinter A-kurs, fagkurs skred, idrettsskade B med mer.

 

Ruben Haugen

Fdt. år: 1990

Ruben ha vært aktiv "fjellmann" siden han var i stand til å gå. Først entusiastisk fisker, så pendlet det hele mer over på jakt. Han har jaktet småvilt siden han var 14 og trives alltid med en fjelltur. Det siste året har han  fløyet en del paraglider og får da brukt fjellene våre på et helt nytt vis. Men fremdeles er den beste fjellturen turen opp på Møysalen, med vår regions beste utsikt! Første tur på Møysalen da han var 8, og han har gått som guide siden 2007.

Kristian Jacobsen

Kristian er bosatt på Stokmarknes i Hadsel og er selvstendig næringsdrivende. Han er en tur- og trimglad kar som ofte er å se på en topp, eller i skiløypa. På fritiden er han også spinninstruktør i Friskhuset. Han var med i gruppen som besteg Møysalen for første gang på vinterstid, 24. januar 2009. Kristian er også turleder for Vesterålen turlag (DNT). Bildet er tatt på toppen av Kilimanjaro 18. september 2008.
 

Lill Karin Leinan

Fdt. år: ...

Lill-Karin begynte med årlige turer på Møysalen i 1998, men ble guide i 2008. Hun liker høye fjell, stortrives ute i skog og mark og mener det ikke finnes bedre hobby en å være Møysalguide.

 

Jan Reinertsen

F. år: 1963

Jan er leder av Møysaltur og har guidet siden 1992. Han er allsidig friluftsmann og liker seg både til vanns, på bre og i bratte fjell. Han har studert friluftsliv ved høgskolen i Telemark og har flere oppdrag som turleder for DNT.

 

 

 

 

 

 

 

Trygve Johansen

 

 

 

 

Thorild Refsnes

Fdt. år: ...

Thorhild er interessert i friluftsliv, klatrer en del og er solskinnspadler. Hun har vært turleder (noen år tilbake) i turlagets regi. går guidede turer for kommunen - når det gjelder Ti på topp. Var aktiv medlem i Røde kors fram til -06. 

 

Camilla Lauksund

Camilla er født og oppvokst i Øksnes kommune. Bor og jobber som lærer i heimkommunen sin. Hun syns hun er heldig som bor i Vesterålen, med en slik naturrikdom rundt seg. Har gått mye i fjellet, flatt og bratt, sommer og vinter.Hun er turleder i Vesterålen turlag

Line Ann Hansen

Fdt. år: 1971

Line er bosatt på Sortland og utdannet allmennlærer. Hun trives best når hun får være i aktivitet. Liker å gå turer i skog, mark og på fjellet. Både sommer og vinter. Line jobber også på Friskhuset hvor hun er instruktør i flere ulike treningstimer. Det beste med å være guide på Møysalen er å få møte så mange flotte mennesker som deler interessen for å gå på fjellet. Noe som gir energi til både kropp og sinn.

Torill Johansen

Fdt. år: 1960

Fra Kvitnes, nå bosatt på Andenes.

"Galdhøpiggen var besteget før jeg i 1997 var på min første tur til Møysalen, for en opplevelse. Flere Møysalturer har det blitt og et stort ønske om at flere må få oppleve Vesterålens tak og en fjellheim som en blir glad i. Derfor er jeg aspirant denne seson

  KJARTAN JENSEN, Sortland
  JONAS BÅTNES, Sigerfjord
  REMI VANGEN, Myre
  LARS RASK, Stokmarknes
  ANN KRISTIN HANSEN, Alsvåg