Naturopplevelser under Møysalen - bli med på prøveturen!

Raftsundbrua - Foto:Liv-Randi LindRaftsundbrua - Foto:Liv-Randi Lind4. august 2014 tilbyr MNS en helt spesiell turpakke hvor vi har valgt ut de fineste naturopplevelsene i Møysalen nasjonalpark og nærområdet. Turen arrangeres som en del av prosjekt Samspill med russiske gjester fra nasjonalparken Lapland Reserve og et begrenset antall andre deltakere kan melde seg på.  I samarbeid med Rinø-Shanty og Offersøy feriesenter kan vi tilby en helt unik opplevelsespakke
 
Turen starter om morgenen mandag 4. august i Hennes havn. Der går deltakerne ombord i en skyssbåt hvor en lokalkjent guide tar dem med sørover gjennom det maleriske Raftsundet til
Svellingsflaket landskapsvernområde. Underveis tar vi en liten svipptur innom den verdenskjente Trollfjorden.
 
 
Etter besøket i Svellingsflaket går turen til Offersøy feriesenter for middag og overnatting.
Tirsdag morgen går båtturen videre inn Øksfjorden til Vestpollen, som er utgangspunkt for en av turløypene til Møysalen. I Vestpollen ligger bl a kulturminnetTjuvhallaren. 
Fra Vestpollen tar deltakerne beina fatt og følger den relativt lette turstien opp mot Møysalen. På Memuruskaret, 500 hoh, faller denne stien sammen med turstien fra Lonkanfjorden til toppen av Møysalen. Vi går ikke opp til Møysalen men følger stien ned til Lonkanfjorden hvor det venter båtskyss ut til Hennes og et godt måltid. 
 
 
Pris for turen inkludert overnatting , middag og frokost på Offersøy feriesenter samt varmt måltid på Hennes etter tiilbakekomst tirsdag kveld er kr 1750. Interesserte kan ta kontakt med Møysalen nasjonalparksenter (postDenne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., ev tlf 98221420) for nærmere informasjon og/eller påmelding. Påmeldingsfrist 28. juli 2014. Forskuddsbetaling kr 750 ved påmelding.