Ørntuva

kart med spor

Utsikt mot sørvest  Foto: Liv Randi LindUtsikt mot sørvest Foto: Liv Randi Lind

Turen til Ørntuva starter ved Skogsveien nesten øverst i Henneshøgda. Man følger skogsveien vel halveis, dertter svinger en til høyre opp mot Ørntuva. Oppe på Ørntuva har en fin utsikt mot sørvest hvor en kan se nordsida av Lofotodden. Spissen av den synbare Lofotodden er fjellet ved Eggum som stuper ned mot sjøen

Foto: G E NilsenFoto: G E Nilsen

Selv om Ørntuva er bare vel 200 moh er det en flott utsikt herfra. Her ser vi utsikten mot Nord-Nordvest etter at man har brutt av fra Skogsveien og begynt turen opp mot Ørntuva.

 

Foto: G E Nilsen (Mot Raftsundet)Foto: G E Nilsen (Mot Raftsundet)

Vender en seg mot syd kan en se nordmunningen av Raftsundet. Den lille øya til høyre i bildet er Sandøya, et populært sted for strandhugg en fin sommerdag. Sandøya er kjent for sin fine strand med kritthvit sand og krystallklar sjø, er en heldig kan en se flyndre og småkveite på den lyse havbunnen.

Turen kan enten avsluttes på Ørntuva med retur ned Skogsveien. Alternativt kan en gå videre mot Litjtinden, fortsette Hennesheia mot Sørtinden og Nordtinden, eller en kan bøye av mot sør og gå ned molt Henneshammar''n og fortsette ned Stiveien og fortsette nordover mot Skogsveien eller gå ned mot Hennesbygda og moloen.