Praktisk informasjon

Praktisk informasjon

Greit å vite om turen:

Turen tar ca. 10 timer og starter med en ca 20 min. lang båttur inn den idylliske Lonkanfjorden. I Lonkanfjorden har vi egen flytebrygge for av- og påstigning.

Det kreves ikke spesielt ekstrautstyr, men kle deg etter forholdene og ha fjellsko, helst med ankelstøtte. Staver anbefales, ellers egne klær etter værforholdene.

Ta med mat og drikke for 2+ pauser. Det er gode muligheter for å fylle på friskt og rent fjellvann underveis opp til omlag 650 moh.

Du bør være i fysisk god form og helst litt vant med å gå i fjellet. Møysaltur bør altså ikke være årets første dagstur. I enkelte litt krevende partier kan turen føles turen ganske ”luftig” men våre fjellførere hjelper de som eventuelt måtte føle høyden skremmende. Skulle turen bli for tung, kan du stoppe når du vil og vente der til resten av gruppa er tilbake fra toppen.


Det kreves et visst fysisk grunnlag, og om noen ikke klarer å holde et relativt normalt tempo så kan turen avbrytes for disse.


Rutetilbudene med offentlig kommunikasjon til og fra Hennes er ikke de beste.

Den enkleste måten for å komme seg til startstedet er med bil. Følg FV 822.

Kommer du via LoFast-forbindelsen er det er mulig å ta bilførende hurtigbåt mellom Hanøy og Kaljord. Kaljord ligger da kun 5 min. kjøring fra Hennes.

Hurtigbåten går også mellom Stokmarknes og Kaljord, men da kun med passasjerer og ikke biler. Det er ca. 25 min gangavstand fra Kaljord til Hennes.

Vi må gjøre oppmerksom på at hurtigbåten ikke har rutetider etter at turfølget er kommet ned fra Møysalen, og du må da sørge for å komme deg hjem fra Hennes på egen hånd. Alternativt kan du jo overnatte på campingplassen vår for å ta hurtigbåten neste dag.

Vi krysser fingrene for pent sommervær og ser frem til at du skal få en flott tur til Møysalen.